عضویت    ورود
ورود به سایت
» » کلیاتی از شهرستان رامیان


کلیاتی از شهرستان رامیان

کلیاتی از شهرستان رامیان

 - موقعیت جغرافیایی و تقسیمات کشوری شهرستان رامیان

شهرستان رامیان در قسمت جنوبی استان گلستان از شمال به شهرستان گنبد، از جنوب به استان سمنان، از شرق به شهرستان آزادشهر، و از غرب به شهرستان علی آباد کتول محدود می شود. وسعت این شهرستان 73/780 کیلومتر مربع است (82/3 درصد مساحت استان و رتبه دهم از لحاظ وسعت در بین شهرستانهای استان ) که از دو بخش (مرکزی - فندرسک )، چهار شهر (رامیان – دلند – خان به بین و تاتارعلیا )، چهار دهستان و 61 آبادی مسکونی و 6 آبادی خالی از سکنه تشکیل شده است .

این شهرستان در طول شرقی30/53-54 تا 25/16 -55 و عرض شمالی35/46-36 تا4/8-37 گسترده شده است .

کلیاتی از شهرستان رامیان

کلیاتی از شهرستان رامیان

  ویژگی های طبیعی

از نظر ناهمواری ها این شهرستان به سه ناحیه دشتی، کوهپایه ای و کوهستانی زیر تقسیم می شود:

ناحیه دشتی:

وسعت این ناحیه 3/378 کیلومتر مربع (5/48 درصد از مساحت شهرستان ) می باشد. عمده جمعیت ، فعالیت و کانون های استقرار در این ناحیه قرار دارند.

ناحیه کوهپایه ای:

این ناحیه تا ارتفاع 500متری را شامل می گردد. از اراضی زراعی و باغی و جنگلی پوشیده شده است . وسعت این ناحیه 103 کیلومتر مربع (2/13 درصد از مساحت شهرستان ) است . این ناحیه از تراکم جمعیت ، فعالیت و کانون های استقرار مناسبی برخوردار است.

ناحیه کوهستانی:

این ناحیه ارتفاع بیشتر از 500متر را شامل می شود . مساحت این ناحیه 4/299 کیلومتر مربع (3/38 درصد از مساحت شهرستان) است. مهمترین ارتفاعات این منطقه شامل کوه اولنگ ، قلعه میران ، چخماقی، لیرم، یورت گل گلی می باشد.

 

 اقلیم:

از نظر اقلیمی نقاط جنوبی این شهرستان اقلیم کوهستانی و نقاط شمالی اقلبم نیمه مرطوب دارد و وقوع بلایای اقلیمی همچون سیل ، رانش زمین ، خشکسالی و طوفان در طی سالهای اخیر خسارات هنگفتی را به بخش های زبربنایی، اقتصادی و اجتماعی شهرستان وارد ساخته است .

 

- پیشینه تاریخی و گردشگری:

رامیان با تاریخی کهن سرزمینی محصور در میان کوه‌های البرز شرقی با چشمه‌ساران، آبشارها وجویبارهای متعدد و دارای جنگل‌ها و چشم‌اندازهای زیبای طبیعی و تاریخی است. 

در مورد وجه تسمیه رامیان نظرات گوناگونی وجود دارد اما صحیح ترین آنها این است که در روزگاران پیشین در شمال رامیان اقوامی به نام آرامیان می زیستند که بعدها جهت سهولت در تلفظ (آ) از اول آن برداشته شده است .

ابنیه ، محوطه ها و تپه های تاریخی و فرهنگی شهرستان 105 اثر می باشد . مهمترین بناهای تاریخی عبارتند از:  بقعه الهادی (دوره قاجاریه) ،قلعه محمود –قلعه نور –کافرقلعه مربوط به دوره تاریخی ، قلعه میران (دوره اسلامی) ، مدرسه علمیه سعدیه (دوره قاجاریه ) ، 2 امام زاده و 73 تپه تاریخی .

مهمترین چشم اندازهای طبیعی شهرستان رامیان عبارتند از : ارتفاعات قلعه میران، استخر طبیعی و چشمه ی منحصر به فرد گل رامیان ، ارتفاعات و روستاهای ییلاقی (بادو ، پشمکی ، کشکک ، ویرو ، پاقلعه )، جنگل دره ملا و باغ تاشته، ذخیره گاه بین المللی سرو زربین، و چشمه های نیلبرگ، پیرکرم، پشمکی، سیدکلاته، انجیر چشمه و آبشارهای زیبای شیرآباد، پشمکی، سرخه کمر، سیدکلاته، چفت، جوزک و جنگل " پنهان خانه"، پارک جنگلی و غار شیرآباد، پارک جنگلی دلند، " گرم چشمه"، "دیو چشمه"، روستای تاریخی "کشکک"، تپه تاریخی " نقاره‌خانه"، بقعه متبرکه امامزاده بی‌بی حلیمه خاتون الهادی و همچنین موزه مردم‌شناسی شهر رامیان و مدرسه و کاخ رضاشاهی و بقعه الهادی و غار " سپیدچشمه" و امامزاده قاسم (ع) دلند

 

- زبان ، مذهب و قومیت ها

شهرستان رامیان به معنای واقعی کلمه رنگین کمان اقوام و مذاهب به شمار می آید. مردم شهرستان به گویش های مخنلفی سخن می گویند. شهر رامیان اغلب به زبان ترکی قزلباش صحبت می کنند و گویش های فندرسکی، ترکمنی، سیستانی، بلوچ،کردی و ... نیز در این شهرستان رواج دارد. در این شهرستان شیعه و سنی در وحدت کامل با هم زندگی می کنند. اقوام ترک قزلباش، تراکمه، بلوچ، سیستانی، شاهرودی، سبزواری، کرد و ... نیز در این شهرستان زندگی می کنند.

 

- جمعیت، نیروی انسانی و اشتغال

 بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن جمعیت شهرستان رامیان در سال 1395 معادل 86210 نفر بوده که از این تعداد 36210 نفر شهری و 49939 نفر روستایی بوده و 43083 نفر مرد و 43127 نفر زن بوده اند . از کل جمعیت شهرستان حدود 67280 نفر جمعیت 10 ساله و بیشتر (جمعیت در سن فعالیت ) که 3/42 درصد این جمعیت در سن فعالیت قرار دارند . از جمعیت کل در سن فعالیت حدود 7/84 درصد آن شاغل (معادل 24114 ) حدود 3/15 درصد بیکار (معادل 4669 نفر) بوده است .

از میان شاخص های جمعیتی ، نسبت جنسی و بارتکفل از اهمیت بیشتری برخوردار است . در سال 1385 بالاترین میزان نسبت جنسی در بین دهستان های شهرستان رامیان متعلق به دهستان دلند با 7/98 نفر مرد در مقابل 100 نفر زن قرار داشته و پایین ترین میزان مربوط به دهستان قلعه میران با 3/92 مرد بوده است . همچنین بیشترین و کمترین میزان بار تکفل به ترتیب مربوط به دهستان فندرسک شمالی ، قلعه میران و فندرسک جنوبی ،دلند می باشد .

غالب فعالیت در مناطق روستایی مربوط به فعالیت های کشاورزی می باشد، بیش از 80 درصد مردم در روستا بطور مستقیم و غیرمستقیم به فعالیت های کشاورزی می پردازند، از این رو در سال 1385 بالاترین میزان اشتغال در مناطق روستایی شهرستان رامیان متعلق به دهستان قلعه میران با 9/96 درصد و کمترین میزان اشتغال مربوط به فندرسک شمالی با 5/78 درصد بوده است . 


پوشش مردان و زنان قدیم رامیان

کلیاتی از شهرستان رامیان

 

کلیاتی از شهرستان رامیان

قله زیبای قلعه میران

کلیاتی از شهرستان رامیان

استخر طبیعی گل رامیان

کلیاتی از شهرستان رامیان

 

کلیاتی از شهرستان رامیان

صنایع دستی رامیان

کلیاتی از شهرستان رامیان

 

کلیاتی از شهرستان رامیان

 

کلیاتی از شهرستان رامیان

آبشار زیبای شیر آباد

کلیاتی از شهرستان رامیان

 

کلیاتی از شهرستان رامیان

 

کلیاتی از شهرستان رامیان

جنگل دلند

کلیاتی از شهرستان رامیان

 

کلیاتی از شهرستان رامیان

آبشار سرخه کمر رامیان

کلیاتی از شهرستان رامیان

 

کلیاتی از شهرستان رامیان

 

کلیاتی از شهرستان رامیان


بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید .
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
  • نویسنده : رامیان
  • بازدید : 21244
  • نظرات : 0
  • کد خبر : 92

نظرات این مطلب :


نام شما
ایمیل شما


سوال : دو منهای یـک؟ ( جواب بصورت عدد نوشته شود )
پاسخ :*

آرشیو

<    «  اردیبهشت 1403  »    >
شیدسچپج
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

پیوندها

آمار

آمار بازدید
بازدید امروز: 260
بازدید دیروز: 413
بازدید ماه:977
بازدید سال:4948
بازدید کل:1323896