اولین جشنواره استانی عسل با حضور حسینی معاون فرماندار شهرستان رامیان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیر تعاونی روستائی استان ، مدیرعامل اتحادیه زنبور داران کشور، مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور، امام جمعه رامیان و جمعی از مسئولین شهرستانی در تفرجگاه باغ تاشته رامیان برگزار شد.
حسینی معاون فرماندار در این جشنواره ضمن اشاره به اهمیت ویژه زنبور عسل در قرآن کریم و اختصاص یکی ازسوره های این کتاب آسمانی به این موجود با ارزش گفت:در قرآن کریم و آموزه های دینی مسلمانان در خصوص زنبور عسل و خاصیت عسل بسیار اشاره شده است و خوشبختانه امروزه زنبور داری تبدیل به یک صنعت مهم در رشته های تولیدات کشاورزی شده است و افراد بسیاری از طریق این صنعت امرار معاش نموده و همچنینی این صنعت کمک بزرگ و شایانی به اقتصاد کشور نموده است.
معاون فرماندار رامیان در ادامه به ارائه گزارشی در خصوص وضعیت شهرستان رامیان در زمینه صنعت زنبورداری پرداخته و خاطر نشان کرد: بر اساس آمار موجود تعداد 420 بهره بردار با 21000 کلنی زنبور عسل در شهرستان رامیان فعالیت دارند که در سال جاری از این میزان کلنی 250 تن عسل در سطح شهرستان برداشت شده است.
حسینی عدم دسترسی به بازار فروش مناسب،وجود عسل های تقلبی با قیمت های پایین در بازار و عدم بیمه زنبورداران را از جمله مشکلات زنبورداران شهرستان دانسته و تصریح نمود: حمایت از زنبورداران در قالب شرکتهای تعاونی ،برخورد دستگاههای نظارتی با فرشندگان عسلهای تقلبی،تحت پوشش بیمه قرار دادن زنبورداران ،اعطای تسهیلات مناسب جهت تقویت این صنعت و ایجاد صنایع تکمیلی و تبدیلی در این بخش از جمله راهکارهای تقویت این صنعت در شهرستان و در راستای حمایت از اقتصاد مقاومتی می باشد.
مهاجررئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جشنواراه در خصوص تسهیلات در نظر گرفتهشده برای زنبورداران گفت : با توجه به نوع فعالیت، صندوق حمایت تشکیلشده است و زنبورداران استان می توانند با ۵۱ درصد سهم آورده و تامین ۴۱ درصدی جهاد کشاورزی استان به صورت ضریب سرمایه یارانهای از تسهیلات ۴ درصدی استفاده کنند.
ایشان در ادامه در خصوص بازار هدف برای عسل زنبورداران تصریح کرد: هدف بازاریابی است و در حال حاضر سرانه مصرف در کشور حدود ۹۰۰ گرم است که بسیار کم بوده و باید با تبلیغات و فرهنگ سازی مناسب و همچنین برندسازی، سرانه مصرف را افزایش داد و به صادرات توجه جدی کرد.
شایان ذکر است هفت شرکت تعاونی زنبورداری در استان و یک اتحادیه استانی در گلستان فعالیت میکند و بیش از ۴۰ درصد زنبورداران استان عضو تعاونیهای زنبورداری هستند.